23 Ιουλ 2010

Δήλωση για τα 36 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Σήμερα, συμπληρώνονται 36 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο Ελληνικός λαός, μετά από σκληρούς αγώνες, αποτίναξε οριστικά τον ζυγό της χούντας των συνταγματαρχών, κερδίζοντας την ελευθερία του, τον σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών του δικαιωμάτων.

Τιμούμε όλους εκείνους που αντιστάθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία και την Δημοκρατία, βάζοντας τα θεμέλια για μία σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα.

Η Ελλάδα, στα χρόνια που ακολούθησαν, είχε μια σταθερή δημοκρατική πορεία και διαμόρφωσε ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Απέκτησε κύρος στη διεθνή σκηνή.

Σήμερα, όμως, η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση, μετά τη Μεταπολίτευση. Όλα αυτά που κέρδισε, με αγώνες και θυσίες, κινδύνευσαν να χαθούν, εξαιτίας αρνητικών και συντηρητικών πολιτικών, που εφαρμόσθηκαν τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας της επικράτησης του συγκεντρωτικού κράτους και του πελατειακού τρόπου λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Με τον αγώνα και τις θυσίες του λαού μας περνάμε από τη διαχείριση της κρίσης στην επανεκκίνηση της χώρας, στο νέο της ξεκίνημα, για αξιοκρατία, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και οικονομική αυτονομία, για κοινωνική δικαιοσύνη.

Για να κάνουμε τη Δημοκρατία που κερδίσαμε πριν από 36 χρόνια, πιο ουσιαστική για τους έλληνες πολίτες. Και θα τα καταφέρουμε.