4 Νοε 2014

ΚΗΠΟΥΡΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Σε απάντηση στην τελευταία μου ανάρτηση έλαβα στο mail μου s.xinidis@gmail.com το παρακάτω:

Ευάγγελος Βλάχος vlaxosvaggelis@gmail.com

 
 
 
31 Οκτ (Πριν από 4 ημέρες)
 
προς Εμένα
 
Καλα κάνουν κ δε σε καλούνε πουθενα γιατι δεν εισαι ουτε ησουν ποτε ΠΑΣΟΚ !!!!κατα λαθος μπηκες γλυφοντας το γιωργακη !!!ντροπιασες το ΠΑΣΟΚ!!!αντρ γριά απο το ΠΑΣΟΚ !!!κατσε εκει στην Ξάνθη καλα εισαι εκει !!!εξαιτιας πολλών σαν κ σενα έφτασε το ΠΑΣΟΚ εδώ που ειναι τωρα!!!θαπρεπε να ντρεπεσε που μιλας για το ΠΑΣΟΚ εσυ!!!
Ενας απο τους 35 εργαζόμενους του ελκεδε που καταστρεψες με τις μαλακιες σου!!!!
Βλαχος Βαγγέλης
 
Και θα με ρωτήσετε: ρε κακούργε τι του έκανες του ανθρώπου; Έχασε τη δουλειά του εξαιτίας σου;
Καταρχήν ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικό, ιδίως με ανθρώπους που δεν γνωρίζω καν. Ούτε ήμουν ποτέ θιασώτης της αντίληψης ότι οι απολύσεις θα λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας.
Ποιες είναι οι ... μαλακίες που μου καταμαρτυρεί ο υβριστής μου; Ότι αποφασίσαμε και υλοποιήσαμε την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ και των αμαρτωλών του θυγατρικών του ΕΛΚΕΔΕ, ΕΛΚΑ, ΚΕΓ. Τι; Δεν το θυμάστε; Γιατί να το θυμάστε αφού η κατάργησή τους δεν δημιούργησε την παραμικρή δυσλειτουργία οπουδήποτε, παρότι σε αυτές απασχολούνταν και αμείβονταν εκατοντάδες εργαζόμενοι; Μπορείτε ίσως να θυμηθείτε ότι οι οργανισμοί αυτοί είχαν εκτραπεί σε κομματικά παραμάγαζα, ιδίως του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο που στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση της διάταξης της κατάργησης, μύδροι εκτοξεύτηκαν κυρίως από την πλευρά των παλαιών στελεχών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, κυρίως της Β' Αθήνας, όπως του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και παλαιού υπουργού Χρήστου Πρωτόπαπα, του πρώην Προέδρου της Βουλής και υπουργού Απόστολου Κακλαμάνη αλλά και του τότε Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος κάνοντας μάλιστα «χρήση βαθμού» -από έδρας Προέδρου- με επέπληξε για την κατάργηση του Κέντρου Ελληνικής Γούνας στην εκλογική του περιφέρεια (τα πρακτικά και οι μαγνητοσκοπημένες συνεδριάσεις ευτυχώς είναι ακόμη στη σελίδα της Βουλής των Ελλήνων στο διαδίκτυο). Και όταν ακούω τον Μητσοτάκη να λέει ότι κατάργησε τον Οργανισμό Κωπαίδας ενώ οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα ... με πιάνουν τα νεύρα μου. Επίσης ο οργανισμός αυτός (ΕΟΜΜΕΧ) είχε μετατραπεί σε «τροχονόμο» στα γραφεία «μελετών» και «συμβούλων» για την υποβολή φακέλλων ένταξης σε προγράμματα μικρομεσαίων, με αφανείς εταίρους κάποιους από τους εργαζόμενους. Όλη η πιάτσα το συζητούσε και όλοι έκαναν πως δεν ήξεραν τίποτα.
Αλλά τα χειρότερα δεν σας τα είπα ακόμη και είμαι σίγουρος ότι εξακολουθείτε να βλέπετε με συμπάθεια τον υβριστή μου. Οι θυγατρικές εταιρείες του ΕΟΜΜΕΧ υλοποιούσαν και ο ΕΟΜΜΕΧ ενέκρινε, ευρωπαϊκά προγράμματα  EUREKA, τα οποία φερόντουσαν ως δήθεν συγχρηματοδοτούμενα αλλά ρουφούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ χρήμα, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΕΚΛΕΒΑΝ δηλαδή χρήματα από τον κρατικό κορβανά χωρίς να το εντοπίζει κανείς. Και τα ξόδευαν με παραστατικά αποδείξεις super-market και συνδρομές πιστωτικών καρτών και άλλα άσχετα. Χάρη στην ευσυνειδησία κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων όπως του τότε Προϊστάμενου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας κ. Διονύση Τσαγκρή και στην εμμονή των συνεργατών μου να μην υπογράφουμε με κλειστά μάτια ό,τι υπέγραψαν προηγούμενοι, το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, όλα τα σχετικά στάλθηκαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η δικαστική έρευνα απ’ότι μαθαίνω από διάφορους που κλητεύθηκαν να καταθέσουν, καλά κρατεί. Ο υβριστής μου προφανώς είναι ένας από τους 35 εργαζόμενους του ΕΛΚΕΔΕ, που δεν ξέρω με ποιες διαδικασίες προσλήφθηκε αλλά αμειβόταν από τα παράνομα προγράμματα που εκπονούσαν και διαχειριζόντουσαν στον οργανισμό και σε βάρος του κρατικού ταμείου και ο οποίος μαζί με τους λοιπούς εργαζόμενους των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ απαίτησαν με νομοθετική ρύθμιση να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, λύση που ήδη είχε υιοθετηθεί για τους εργαζόμενους του ΕΟΜΜΕΧ που μετατάχθηκαν σε παρεμφερείς υπηρεσίες. Στην απαίτηση αυτή δεν υποκύψαμε παρόλες τις πιέσεις γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε την απάτη και την παρανομία και να αντιμετωπίζουμε αμαρτωλούς οργανισμούς ως αθώες περιστερές, ανταμείβοντας με διορισμό στο δημόσιο τους εργαζόμενους σε αυτούς. Και μην λαϊκίσει κανείς ότι 35 άτομα όλα κι όλα σε έναν οργανισμό δεν διερωτήθηκαν ποτέ για την νομιμότητα των προγραμμάτων από τα οποία πληρωνόντουσαν και τα οποία αποτελούσαν το σχεδόν αποκλειστικό πόρο του οργανισμού. Αντίθετα λοιπόν από τις επιδιώξεις των ιδίων και των πολιτικών που τους συνεπικουρούσαν, όπως άλλωστε θα συνέβαινε και στον ιδιωτικό τομέα, η εκκαθάριση των οργανισμών αυτόματα έλυνε και τις συμβάσεις εργασίας.
Αυτά τα εγκλήματα λοιπόν κάναμε οι κηπουροί. Γιατί πήραμε στα σοβαρά και υπηρετήσαμε την κατεύθυνση του Παπανδρέου να γίνουμε αντιεξουσιαστές της εξουσίας. Συγκρουόμενοι με τις κακές νοοτροπίες δεκαετιών. Κι όποιος αντέξει … Εντάξει δεν αντέξαμε και πολύ αλλά γι’αυτό φρόντισαν και πολλοί άλλοι. Προφανώς δεν γίναμε ποτέ ευχάριστοι και αρεστοί. Στους πολλούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα γιατί έτσι τους βολεύει. Κάποτε θα το πετύχουμε. Η Ελλάδα θα αλλάξει. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για όλους μας.