6 Απρ 2014

Η κ. ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ

Η Γερμανία, όπως εκφράστηκε πρόσφατα και με την καθόλα αξιοπρεπή παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της στην Ελλάδα, είναι μια χώρα που σήμερα ΔΕΝ έχει σχέση με τον φασισμό και τον ναζισμό. Μπορεί να θέριεψε η θηριωδία του στο έδαφός της και να εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη σαν πεινασμένος λύκος αλλά σήμερα δεν μπορεί να διακρίνει κάποιος την παρουσία του στην καθημερινή ζωή των Γερμανών. Τα μαθήματα του παρελθόντος, η οικονομική ευμάρεια και οικονομική ηγεμονία, αποτέλεσαν υποκατάστατο σε όποιους Γερμανούς δεν λένε να αποβάλλουν το uber alles.
          Δυστυχώς όμως στα πολιτικά εργαστήρια ο υιός διατηρήθηκε ξεχασμένος, ενδεχόμενα και για επιστημονικούς λόγους. Και όταν το 2010 και μετά δημιουργήθηκαν συνθήκες στην Ευρώπη, ύπουλα σιωπηλά στην αρχή, σαν «ιός έμπολα» σήμερα, αφήνει άναυδους πολιτικούς αναλυτές με την εξάπλωσή του και την αδυναμία των ειδικών να τον αναχαιτίσουν. Όταν «φταίνε οι τεμπέληδες νότιοι», όταν φταίνε οι εξαθλιωμένοι φυγάδες των φτωχών χωρών που τους αφήνουμε να πνιγούν στα παγωμένα νερά για να μην έχουμε πρόβλημα διαχείρισής τους, όταν «φταίνε οι μουσουλμάνοι», όταν το πρόβλημα της προάσπισης των συνόρων μιας χώρα της ΕΕ είναι «δικό της πρόβλημα» και όχι πρόβλημα συνολικά της Δύσης, όταν δεν φταίμε που «οι κατώτεροι κοινωνικά πρέπει να πληρώνουν τα λάθη των ακριβοπληρωμένων οικονομικών στελεχών και πολιτικών», όταν έχουμε δημιουργήσει μια γερασμένη Ευρώπη που αναζητά παρηγοριά στα αρθριτικά της στις εξωτικές παραλίες, τρώγοντας τις συντάξεις της και στον αντίποδα μια παραγκωνισμένη νέα γενιά αναζητά να πάει στις ΗΠΑ ή στην Ινδία για να εκφράσει την φυσιολογική της ανάγκη για παραγωγικότητα, όταν, όταν … ο «έμπολα του φασισμού» θεριεύει.
          Σήμερα που η Ελλάδα είναι το πλέον προσβεβλημένο από τον «έμπολα του φασισμού» ευρωπαϊκό μέλος, η κ.Μέρκελ ως κύρια υπεύθυνη των πολιτικών επιλογών που δεν πρόβλεψαν την επώαση και την εξάπλωση του ιού, επισκέπτεται το «Σανατόριο Ελλάς». Για να δει και να μας πείσει ότι η καθολική μας αιμορραγία είναι υπό έλεγχο και οσονούπω περνάει. Για να υποσχεθεί  νέα συνταγή και νέα φάρμακα. Για τον «ιό έμπολα του φασισμού» τι μας προτείνει; Αυτοσυγκράτηση; Να φτιάξουμε τα νούμερά μας;  

          Οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα της κ. Μέρκελ επίσκεψη στον Μιχαλολιάκο στις φυλακές Κορυδαλλού. Να την φέρουν σε επαφή με τον «ξενιστή» του φασισμού Μιχαλολιάκο. Να την πάνε σε συνεδρίαση της Βουλής με τον Κασιδιάρη, τον Παναγιώταρο, τον Λαγό και τον Καμμένο να ρητορεύουν στο έδρανο του ομιλητή. Και αυτή κάτω. Στις θέσεις των δημοκρατικών βουλευτών. Να την βάλουν να ψηφίσει αυτά που απαιτεί από τους Έλληνες βουλευτές να ψηφίζουν σε βάρος της αξιοπρέπειας του λαού τους. Μπας και καταλάβει τι κακό έχει κάνει με τα πειράματα και την «τιμωρητική προτεσταντική ηθική» της. Στον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη. Τότε ναι πράγματι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα είναι πετυχημένη.