9 Μαρ 2014

ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ... Ή Ο ΜΑΡΞ

              ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ 2010-2011
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ.

ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟ 2010
1)Αποτροπή της πτώχευσης – Δημιουργία μηχανισμού στήριξης
2)Δημοσιονομικός ορθολογισμός
3)Μεταρρυθμίσεις
4)Πρωτογενές πλεόνασμα

ΣΧΟΛΙΟ 1: Σήμερα όσοι επιχαίρουν, το κάνουν χάρη στο ότι για πρώτη φορά το 2009-2011, η χώρα έβαλε στόχους και τους πέτυχε.
ΣΧΟΛΙΟ 2: Οι μεταρρυθμίσεις υποχωρούν από το 2012 και μετά λόγω επανάκαμψης των πελατειακών λογικών στη λειτουργία του κράτους.  

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
1)Εμπιστοσύνη από τους ξένους στην Ελλάδα και αξιοπιστία
2)Ανάπτυξη

ΣΧΟΛΙΟ 1. Στην εμπιστοσύνη μένουμε στάσιμοι γιατί οι εταίροι και δανειστές μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάνουμε διαχείριση εικόνας και όχι πραγματικές αλλαγές. Αναγνωρίζουν τις θυσίες αλλά δεν αναγνωρίζουν τις προθέσεις αλλαγών.

ΣΧΟΛΙΟ 2. Για να υπάρξει ανάπτυξη θα πρέπει να συντρέξουν σωρευτικά:

Α)Πολιτική συναίνεση – πολιτική σταθερότητα
Β)Λειτουργία αγοράς - ανταγωνισμού
Γ)Λειτουργία αξιόπιστου Τραπεζικού συστήματος
Δ)Επιχειρηματικό περιβάλλον- όχι γραφειοκρατία
Ε)Επιχειρηματικός πατριωτισμός
Ζ)Παραγωγική κουλτούρα
Η)Καινοτομία
Θ)Εκμετάλλευση συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
1)Εξόφληση χρεών
2)Πλούτος στους πολίτες
3)Κοινωνικό κράτος

Ας πιάσουμε το νήμα. Να δουλέψουμε στους μεσοπρόθεσμους στόχους.

1)Να πείσουμε και να υλοποιήσουμε τις αλλαγές. Όχι αυτές που περνούν οι πολυεθνικές μέσα από κάθε δήθεν σχέδιο αλλά αυτές που όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν, μέσα από διάλογο και δημόσια ενημέρωση.    

2)Να εξασφαλίσουμε ευρύτατη συναίνεση και πολιτική σταθερότητα με εθνικό στόχο την ανάπτυξη. Επειδή σήμερα κανείς δεν είναι τόσο δυνατός και αυτόνομος, μέσα από τη νέα ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ θα ισορροπήσουν και θα αναδειχθούν οι υπόλοιπες προϋποθέσεις Ανάπτυξης.

3)Να νιώσουμε επιτέλους αξιοπρέπεια ότι δεν είμαστε χρεοκοπημένοι αλλά μπορούμε να πληρώνουμε τα οφειλόμενα, μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς και όχι φαύλα, μπορούμε να έχουμε κοινωνικό κράτος για τους αδύναμους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Είναι η μόνη πολιτική παράταξη που μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα αυτή τη νέα εθνική συμφιλίωση και προσπάθεια. Αν μπορεί να υπερβεί τις ψυχώσεις και τις μανίες του και να οδηγήσει σε αυτή την πορεία τότε θα επαναθεμελιώσει την έννοια του πατριωτισμού στην Ελλάδα με αριστερό πρόσημο. Αν δεν το κάνει τότε καταδικάζει τη χώρα σε σκοταδισμό δεκαετιών όχι απλά με συντηρητικές κυβερνήσεις αλλά με περαιτέρω εκκόλαψη του φασισμού και της βίας.  

          Ας τους φωτίσει ο Θεός … ή ο ΜΑΡΞ