2 Οκτ 2012

Τη λίστα στη δημοσιότητα πριν να είναι αργά.

Είναι υποκρισία να φέρεται ως μοναδικός λόγος για τη μη δημοσίευση της λίστας το κατά πόσον αυτή περιήλθε στα χέρια του όποιου υπεύθυνου με τρόπο που να θεμελιώνει νομικά ποινικά αδικήματα. 

Είναι υποκρισία, την ώρα που καταβαραθρώθηκε η χώρα, νομικοί λόγοι να υπερτερούν των ηθικών. Ο καθένας που έλαβε γνώση είχε ηθικό καθήκον να κατονομάσει την πηγή και να δημοσιοποιήσει τη λίστα. Ιδίως όταν η πηγή ήταν κοτζάμ υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας. Καθημερινά καταδιώκονται μικροφοροφυγάδες ακόμη και κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας. Τώρα που θα παρελάσουν το σύνολο της διαπλοκής και του πλουτισμού από μπροστά μας, μας κατέλαβε νομική σεμνοτυφία. 

Δημοσιοποιήστε τα ονόματα τώρα και ενημερώστε μέσω ποιών τραπεζικών ιδρυμάτων έγιναν οι αφαιμάξεις του πλούτου της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Τα στατιστικά σίγουρα θα έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ποιοι πολιτικοί και επιχειρηματίες και κυρίως μέσω ποιών Τραπεζών έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό; 

Και κάτι ακόμα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Τη χώρα δεν την γελοιοποιεί η συζήτηση για τη λίστα αλλά ότι η συζήτηση ξεκίνησε με τη δήλωση της κ. Λαγκάρντ και όχι κάποιου Έλληνα πολιτικού ή υπηρεσιακού παράγοντα. 

Τη λίστα στη δημοσιότητα πριν να είναι αργά.