Διαβάζω σε συνέντευξη του Γιώργου Φλωρίδη στη FREE SUNDAY ότι απάντησε στην ερώτηση "πιστεύετε πως πρέπει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι;" μεταξύ των άλλων ότι: "Υπάρχουν αξιοκρατικοί θεσμοί, όπως το ΑΣΕΠ, που μπορούν να ορίσουν ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα φύγουν" και συνεχίζει "βεβαίως τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να συνοδευτούν από δραστική περικοπή των δαπανών και των προνομίων του πολιτικού συστήματος.Η λιτότητα που ζητείται από τους πολίτες πρέπει να επιβληθεί και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα."
Παρακολουθείστε τώρα τι λαϊκισμό κρύβει η απάντηση αυτή. Η πολιτική και οι πολιτικοί να αποφύγουν να πουν ποιοί πρέπει να μείνουν ή να φύγουν και να το πει το ΑΣΕΠ. Και για να χρυσώσουμε το χάπι "πρέπει να συνοδευτούν από δραστική (sic) περικοπή των προνομίων του πολιτικού συστήματος" μπλα-μπλα-μπλα.
Όχι αγαπητέ Γιώργο. Οι πολιτικοί πρέπει να αποφασίσουν. Και με τα κριτήρια που θα βάλουν να αποδείξουν ότι έχουν καταλάβει τα λάθη τους και έχουν διδαχθεί. Και μάλιστα να προτείνουν ως πρώτο κριτήριο να περάσουν στην εφεδρεία όσοι προσλήφθηκαν από το 1994 και μετά εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, δηλαδή αυτοί που διορίστηκαν επειδή θήτευσαν σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία.
Ξέρω-ξέρω τι θα πείτε κύριοι δημοσιογράφοι: είμαι υπουργός και πρέπει να το κάνω και όχι να το λέω. Λοιπόν το έχω πει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο (όπως το έχουν πει και άλλα πολιτικά πρόσωπα δημόσια στο παρελθόν) αλλά περίεργως βρε παιδί μου αυτά δεν διαρρέουν στο κοινοβουλευτικό σας ρεπορτάζ. Ας τοποθετηθούν λοιπόν όλα τα πολιτικά στελέχη από όλα τα κόμματα. Το αποδέχονται ως πρώτο κριτήριο;