22 Ιαν 2010

Χαιρετισμός στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας της Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή».

Φίλες και Φίλοι
Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι φέτος ανάμεσά σας. Γνωρίζετε όλοι όμως πως με συνέπεια στέκομαι καθημερινά δίπλα σας στον κοινό αγώνα για τις μεγάλες ανατροπές που απαιτούνται στην πόλη μας.

Αγαπητοί μου φίλοι η χρονιά που ανέτειλε βρίσκει τη χώρα άλλα κυρίως το Νομό μας και την Πόλη μας την Ξάνθη να διανύουν, αναμφίβολα, μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της νεότερης ιστορίας τους. Η αποβιομηχάνιση, η κατάρρευση του κατασκευαστικού τομέα και του αγροτικού εισοδήματος δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που συνταράσσει συθέμελα τον παραγωγικό ιστό της πόλης. Δυστυχώς για τους πολίτες η Δημοτική Αρχή στα χρόνια που πέρασαν εφησύχασε. Εγκλωβισμένη στις πελατειακές λογικές, επαναπαύτηκε στη στείρα διαχείριση της καθημερινότητας ενός αναπτυξιακού μοντέλου το οποίο σήμερα, είναι φανερό σε όλους, πως έχει εξαντλήσει τη δυναμική του. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται θα κριθούν όχι μόνο για όσα έπραξαν αλλά κυρίως για όλα εκείνα που δεν τόλμησαν να πράξουν προκειμένου να καταστήσουν την πόλη μας σύγχρονη, κέντρο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.
Στα τέσσερα τελευταία χρόνια αποδείξαμε όλοι μαζί ότι για μας ο δήμος δεν είναι λάφυρο. Δώσαμε και δώσατε τη μάχη καθημερινά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης μακριά από μικροπαραταξιακές λογικές και σκοπιμότητες για μια νέα αρχή στα δημοτικά μας πράγματα. Οι 'Πολίτες για την Αλλαγή' ήμασταν παρόντες παντού και πάντα, ασκήσαμε γόνιμη κριτική, αλλά χτυπήσαμε και το χέρι στα τραπέζι όταν έπρεπε. Καταδείξαμε για πρώτη φορά συγκροτημένα τις αδυναμίες της πλειοψηφίας και δεν υποχωρήσαμε ούτε βήμα από αρχές και θέσεις που όλοι μαζί διακηρύξαμε.
Φίλοι μου είμαστε μαζί στην τελική ευθεία για τις μεγάλες ανατροπές που θα σηκώσουν την πόλη ξανά, για την πραγματοποίηση των αναγκαίων τομών που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις των πολιτών της Ξάνθης. Σε αυτή τη μάχη δεν έχουμε την πολυτέλεια να λείψει κανείς.
Τώρα είναι η ώρα και δεν θα αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο.